Βλεφαρίδες – Περιποίηση βλεφαρίδων

peripoihsh-vlefaridwn

Οι βλεφαρίδες βρίσκονται στο βλεννογόνο του ματιού και εμποδίζουν την εισχώρηση των μικροβίων, όμως είναι ευαίσθητος ο θύλακας τους και εύκολα γίνεται ανενεργός. Αν δεν τις φροντίζουμε μπορούν να αραιώσουν, χωρίς να ξαναδημιουργηθούν. Είναι οι μόνες τρίχες του προσώπου, μαζί με των φρυδιών που βγάζοντας τες μπορουν σε λίγο καιρο να εξαφανιστούν.

Τα προιόντα βαφής (μάσκαρα), πούδρες και σκιές φράσουν τον θύλακα της τρίχας και δεν τον αφήνουν να αναπνέει. Κάθε 20 με 25 μέρες η τρίχα πέφτει και ξαναδημιουργείται μια καινούρια. Γίνονται, λοιπόν κάποιες βιοχημικές αντιδράσεις κατα την διάρκεια ζωής της τρίχα, όμως με τα προιόντα make-up την επιβραδύνουμε.

Μην ξεχνάτε να ξεβάφετε τις βλεφαρίδες σας κάθε βράδυ, με συμβατά προς την ευαίσθητη περιοχή των ματίών, προιόντα. Για να ενισχύσετε την τρίχα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αμυγδαλέλαιο, που περιέχει βιταμίνη Ε ή καστορέλαιο για να μακραίνουν γρηγορότερα. Και τα δύο έλαια είναι πλούσια τροφή. Σε περίπτωση που το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζεται και στα φρύδια η λύση ειναι παρόμοια!

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Βλεφαρίδες – Περιποίηση βλεφαρίδων”

  1. euan8ia says:

    egw tha sas pw to diko mou tipsaki gia ta matia! einai ena videaki pou vrika me symvoules pou aforoun to sxima twn fridiwn! pistevw oti to mystiko twn matiwn vrisketai sta frydia! http://bit.ly/jamesfrud

Leave a Reply