Αποτρίχωση και ορμόνες

apotrixwsi-kai-ormones

Αποτρίχωση και ορμόνες: Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι η τριχοφυΐα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ορμονικό μας σύστημα.

Οι ορμόνες θα πρέπει να είναι στα φυσιολογικά πλαίσια και σε μια ισορροπία μεταξύ τους. Αν για οποιοδήποτε λόγο τα ανδρογόνα είναι περισσότερα απο το κανονικό, αμέσως τα οιστρογόνα πέφτουν.

Η ανισορροπία των ορμονών εκδηλώνεται πάνω στο δέρμα είτε με αυξημένη τριχοφυΐα, είτε με πανάδες (στην εγκυμοσύνη), είτε με ακμή.

Οι ορμονοεξαρτώμενες περιοχές μιας γυναίκας είναι το πιγούνι, ο λαιμός και γενικά το πρόσωπο, λιγότερο επηρεάζεται η κοιλιά και τα χέρια. Το πρώτο μέρος όμως που βλέπουμε τρίχες είναι το πιγούνι.

Κατά την εφηβεία, σχεδόν πάντα, όταν τα κορίτσια θα δουν τις πρώτες τους τρίχες στο πρόσωπο τις πειράζουν είτε με τσιμπιδάκι, είτε με κερί είτε τελικά τις κόβουν με ψαλίδι ή στην χειρότερη χρησιμοποιούν αποτριχωτική κρεμά. Όλες οι παραπάνω μέθοδοι επηρεάζουν πολύ αρνητικά την τριχοφυΐα. Συνήθως αυξάνονται οι τρίχες και χοντραίνουν. Γιατί γίνεται αυτό? Είτε τις βγάζουν απτήν ρίζα, είτε τις κόβουν. Όταν τις τραβούν, έρχεται αίμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, άρα και ορμόνες.και τρέφουν τον θύλακα με ανδρογόνα. Στην περίπτωση που κόβονται οι τρίχες, παρασύρουμε μαζί και το «αόρατο» χνούδι με αποτέλεσμα να το μετατρέπουμε σε τρίχα.

Ένας είναι ο τρόπος να αντιμετωπιστεί οριστικά η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, η βιολογική και η ριζική αποτρίχωση.

Η βιολογική ή ενζυμική αποτρίχωση είναι αποτρίχωση με κερί και εν συνεχεία διείσδυση ενζύμων που διαλύουν τις πρωτεΐνες του θύλακα. Δηλαδή αδυνατίζουν την ικανότητά του να παράγει νέα τρίχα. Αύτη η μέθοδος σταματάει την απειλή εξάπλωσης της τριχοφυΐας, αδυνατίζει την σκληρή τρίχα και εξαφανίζει το χνούδι.

Η ριζική αποτρίχωση είναι η μέθοδος με την βελόνα. Καίγεται η τρίχα από την ρίζα της και με λίγες επαναλήψεις εξαφανίζεται εντελώς. Η μέθοδος αυτή έχει εξελιχτεί τόσο πολύ ώστε να ελαχιστοποιείται ο πόνος και να μην αφήνει καθόλου σημάδια.

Σε πολύ σοβαρή και εκτεταμένη τριχοφυΐα δεν είναι δυνατόν να κάψουμε τρίχα τρίχα. Γιαυτό ξεκινάμε κάποιες συνεδρίες με φωτόλυση, να μειώσουμε την πυκνότητα και την ποσότητα των τριχών και στην συνέχεια εφαρμόζουμε την ριζική μέθοδο για τις τρίχες που επιμένουν. Δεν μπορεί η τρίχα του προσώπου να εξαφανιστεί μόνο με φωτόλυση ή laser.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Αποτρίχωση και ορμόνες”

  1. mygreek.info says:

    Αποτρίχωση και ορμόνες | Beauty blog…

    Μάθετε πληροφορίες για την αποτρίχωση και τον ρόλο που παίζουν οι ορμόνες στην έξαρση της τριχοφυϊας. Επίσης βρείτε τρόπους καταπολέμησης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στο πρόσωπο, καθώς και για τη βιολογική και την ριζική αποτρίχωση….

Leave a Reply